Nieuwe naam voor de Blaricummerweg

Burgemeester Le Coultredreef, zo heet de Blaricummerweg vanaf 17 maart 2017. De weg tussen het oude dorp en de Bijvanck is hernoemd naar oud-burgemeester Anneke Le Coultre-Foest.

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch onthulde de nieuwe straatnaam. Dit deed zij in het bijzijn van de zoon en twee dochters van mevrouw Le Coultre, college- en raadsleden, leden van de Straatnaamcommissie, leden van de Oranjevereniging en leden van de Historische Kring Blaricum.

Anneke Le Coultre-Foest was van maart 1973 tot december 1992 burgemeester in Blaricum. Met haar benoeming werd zij de zesde vrouwelijke burgemeester van Nederland. Deze functie bleef zij uitvoeren tot haar pensionering in december 1992. In 2015 overleed mevrouw Le Coultre op 87-jarige leeftijd. Ze werd begraven op de algemene begraafplaats De Woensberg in Blaricum.

Postuum geëerd

Tijdens haar ambtsperiode als burgemeester van Blaricum was mevrouw Le Coultre een groot bruggenbouwster tussen Blaricum dorp en de Bijvanck. De straatnaamcommissie is van mening dat zij voor haar onaflatende strijd voor het behoud van de Bijvanck postuum geëerd dient te worden en heeft daarom voorgesteld om de Blaricummerweg te hernoemen in: Burgemeester Le Coultredreef.

Onthulling straatnaam Burgemeester Le Coultredreef
Foto: Studio Kastermans