Stichtse Park krijgt grote opknapbeurt

Het Stichtse Park in de Bijvanck krijgt een kwaliteitsimpuls. Wethouder Liesbeth Boersen - de Jong gaf maandagochtend 10 april 2017 het startsein voor de opknapbeurt. Dit deed ze door enkele heesters te planten. Met de opknapbeurt wil de gemeente Blaricum het park aantrekkelijker maken en de bekendheid van het park vergroten.

De beplanting in het Stichtse Park, gelegen tussen de Buizerd en de Stichtseweg, wordt aangepakt. Zo worden de krentenstruiken langs de paden vervangen door veelal wintergroene sierheesters, zoals de mahoniestruik en vlinderstruiken. Het talud wordt geheel met gras ingezaaid, de krentenstruiken worden daar verwijderd. De vrijgekomen krentenstruiken worden waar mogelijk elders in het park herplaatst, in stroken met gemengde beplanting. Verder wordt het park voorzien van een bankje, prullenbak en hondenpoepbak. Bij de ingangen worden bordjes met de naam van het park geplaatst.

Meer uitstraling

Wethouder Liesbeth Boersen - de Jong is blij met de opknapbeurt: "Het park krijgt hierdoor meer uitstraling. Het was nodig het park aantrekkelijker te maken. Fijn dat hier straks weer in een fraaie omgeving gewandeld kan worden, waar het voor jong en oud goed toeven is. Deze opknapbeurt kost uiteraard een aanzienlijk bedrag. De investering verdienen we op termijn echter terug omdat de nieuwe beplanting onderhoudsarmer is en deze door de eigen buitendienst onderhouden kan worden.”

Opknapbeurt Stichtse Park
Foto: Studio Kastermans