Laadpalen elektrisch rijden

U wilt in Blaricum een oplaadpaal plaatsen of de gemeente vragen om plaatsing.

Beleid

De vraag vanuit bedrijven en particulieren naar oplaadpalen voor elektrische auto´s wordt steeds groter. Daarom heeft de gemeente Blaricum de ‘Beleidsregels oplaadinfrastructuur elektrische voertuigen gemeente Blaricum 2015' vastgesteld.

Kan ik een laadpaal plaatsen in de openbare ruimte?

Als u op eigen terrein kunt parkeren, kunt u daar zelf uw elektrische auto opladen. Indien u niet beschikt over een eigen terrein en er hemelsbreed binnen 200 meter van uw woning een openbare laadpaal aanwezig is verwachten we dat u die laadpaal gebruikt om uw elektrische auto op te laden. In de dorpskern kunt u geen oplaadpaal plaatsen (zie kaartje voor begrenzing).

In de andere gevallen gaan we bekijken of er een openbare parkeerplaats in de nabijheid van uw woning of bedrijf is waar u een oplaadpaal kunt plaatsen. U kunt daarvoor het aanvraagformulier invullen en naar ons opsturen.

Plaatst de gemeente zelf ook oplaadpalen?

De gemeente Blaricum plaatst zelf een beperkt aantal oplaadpalen. De plaatsing van deze oplaadpalen is op kosten van de gemeente, maar uitsluitend op verzoek van (toekomstige) eigenaren van elektrische auto’s die in Blaricum wonen of gevestigd zijn. Mocht u interesse hebben voor een oplaadpaal dan kunt u dat aangeven bij MRA-Elektrisch