Corona

Nieuwsberichten

Hier vindt u nieuws- en persberichten die door gemeente Blaricum zijn uitgebracht.

 • Verrassing voor mantelzorgers!

  Zoals ieder jaar is het op 10 november weer ‘Dag van de mantelzorg’. Een dag waarop mensen die zorgen voor een ander in het zonnetje worden gezet. Deze mantelzorgers zetten zich belangeloos in voor hun partner, kind, vader/moeder, broertje of zusje, vriend of buur.

 • Prijsuitreiking vrijwilligers 2020

  Op donderdag 22 oktober zijn de prijzen uitgereikt voor de vrijwilligers 2020 door wethouder Gerard Knoop. Dit gebeurde in klein comité volgens de coronamaatregelen. De heer Niks is vrijwilliger van het jaar 2020. Robin van der Weiden ontvangt de aanmoedigingsprijs 2020. Van harte gefeliciteerd!

 • Gemeenteraad vergadert tot 2021 digitaal

  De gemeenteraad van Blaricum is solidair met de inwoners en kiest ervoor om de rest van het jaar, dus tot 2021, alleen nog maar digitaal te vergaderen. De aanleiding hiervoor is het forse aantal nieuwe besmettingsgevallen met corona in de Regio Gooi en Vechtstreek.

 • Het Spookbos organiseert alternatieve Nacht van de Nacht

  Zaterdag 24 oktober 2020 is het weer zover: De Nacht van de Nacht. Hét moment waarop we extra aandacht hebben voor het donker, voor de gevolgen van lichtvervuiling en voor nachtdieren.

 • Tijdelijk geen Klein Chemisch Afval brengen bij scheidingsstation Huizen

  Het is van 30 oktober tot en met 13 november niet mogelijk Klein Chemisch Afval (KCA) in te leveren op het scheidingsstation in Huizen. Er wordt een nieuw KCA-depot gebouwd. Alle overige grondstoffen kunnen in deze periode gewoon worden ingeleverd bij het scheidingsstation.

 • Kijk jij om?

  Mensen kunnen om diverse redenen de grip op hun leven (dreigen te) verliezen. Dit kan zich uiten in verward of zorgwekkend gedrag. Juist in deze tijd, met angst, stress of minder contact, is aandacht voor mensen die hulp nodig hebben belangrijk.

 • Juist nu kunt u terecht bij Versa Welzijn

  Ook nu, in deze gedeeltelijke lockdown, kunnen inwoners terecht bij de sociaal werkers van Versa Welzijn.

 • Week van de Pleegzorg

  Van 28 oktober tot en met 4 november is het de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders.

 • 2 november: webinar HOV-buslijn

  In 2022 gaat er een snelle bus rijden tussen Huizen en (station) Hilversum. Deze bus zal ook stoppen in Blaricum. Hiervoor wordt er een P+R-plaats en bushaltes aangelegd aan de Stichtseweg. Ook worden er diverse kruispunten op de Stroomzijde aangepast.

 • Sportakkoord BEL-gemeenten getekend

  Op donderdag 15 oktober 2020 ondertekenden wethouders Kennis (Blaricum), De Boer-Leijsma (Eemnes) en Stam (Laren) het sportakkoord voor de BEL-gemeenten. De medeondertekenaars zijn partners in de sport, zoals sportverenigingen en maatschappelijke organisaties.

 • College Blaricum presenteert begroting 2021-2024

  Wij presenteren een begroting die voor 2021 en voor 2023 en 2024 sluitend is. Het begrotingssaldo is positief voor 3 van de 4 jaren. Het jaar 2022 laat een klein tekort zien omdat het recht op invordering van precario komt te vervallen. Dat is geen structureel probleem en daarmee voldoet Blaricum aan artikel 189 van de gemeentewet, dat een structureel en reëel sluitende meerjarige begroting eist.

 • Onrust over bomen in Blaricum

  Op dinsdag 6 oktober 2020 zijn de ontwerpen van locaties in Blaricum waar in verband met de komst van HOV in ’t Gooi infrastructurele aanpassingen nodig zijn, toegelicht aan de raadsleden. Daarbij zijn ook vragen gesteld over de noodzaak om bomen te kappen bij de halte Stichtseweg. Het definitief ontwerp wordt later dit jaar aan het college van B&W ter vaststelling aangeboden.

 • Nacht van de Nacht

  De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties.

 • Huwelijken gaan door met aangepaste coronaregels

  Door de nieuwe coronamaatregelen gaan de huwelijken wel door maar op een aangepaste manier en met 1,5 meter afstand.

 • Week van de Veiligheid

  Deze week is het de Week van de Veiligheid. Dit jaar is het thema: weerbaarheid. Nu de dagen donkerder worden, neemt de kans op criminaliteit toe. Hoe kunnen ondernemers en inwoners weerstand bieden tegen criminaliteit? Is voorbereiden mogelijk?

 • Coronamaatregelen landelijk aangescherpt

  Het kabinet heeft op 28 september 2020 voor heel Nederland een pakket van maatregelen afgekondigd, omdat het aantal besmettingen in Nederland momenteel sterk toeneemt.

 • Hoe gaat het met Caroline Kooij van IJssalon De Hoop?

  In een interviewreeks spreken we met een aantal Blaricummers over hoe het met hen gaat in deze tijden van corona.

 • Echtpaar Van Campen-De Lange 60 jaar getrouwd

  Locoburgemeester Anne-Marie Kennis bracht donderdag 1 oktober een felicitatiebezoek aan echtpaar Van Campen-De Lange.

 • Iets verloren? Vraag ernaar op het BEL-kantoor!

  Bent u nog steeds op zoek naar dat verloren dierbare sieraad of die camera met vakantiefoto’s? Op het kantoor van de BEL Combinatie in Eemnes staan twee dozen met gevonden waardevolle spullen, zelfs nog uit 2016!

 • 50-jarig huwelijksjubileum voor echtpaar Von Balluseck

  Donderdag 24 september verraste locoburgemeester Anne-Marie Kennis echtpaar Von Balluseck.

 • Doe mee aan de Gezondheidsmonitor 2020

  Gezond zijn en blijven: belangrijk, zeker in deze coronatijd. Eens in de vier jaar onderzoekt de GGD de gezondheid van inwoners van achttien jaar en ouder via de GGD Gezondheidsmonitor.

 • Uitkomsten onderzoek ‘Waar staat je gemeente’

  Begin dit jaar voerde het onderzoeksbureau Research2Evolve het onderzoek ‘Waar staat je gemeente’ uit voor de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren.

 • Bewoners Bijvanck op safari door hun wijk

  De wijk Bijvanck in Blaricum wordt de komende jaren opgeknapt. Voordat de eerste spade de grond in gaat, krijgen wijkbewoners de ruimte om hun ideeën en wensen hierover uit te spreken.

 • Voorkom rookoverlast naar de buurt, stook veilig!

  Het stoken van hout kan binnen en buiten. Naast dat het gezellig en sfeervol kan zijn, kan het ook overlast veroorzaken voor de omgeving.

 • Toename coronabesmettingen

  Landelijk, maar ook in onze regio lopen de coronabesmettingen op. Onze gemeente kwam de afgelopen week voor in de top 5 van het RIVM met het hoogst aantal besmettingen per 100.000 inwoners.

 • Leggen van struikelstenen Huizerweg

  Zaterdag 5 september was wethouder Anne-Marie Kennis aanwezig bij het leggen van struikelstenen in de stoep van de Huizerweg. De stenen zijn gelegd ter nagedachtenis aan de Joodse Mozes Ferro en Roosje de Groot die uit angst voor deportatie op 2 april 1943 zelfmoord pleegden. Pas op 5 september van dat jaar werden ze begraven. De struikelstenen zijn te zien in stoep nabij Huizerwerg 20.

 • World Cleanup Day

  Op zaterdag 19 september is het weer zover: World Cleanup Day. Op deze wereldwijde opruimactie gaan 180 landen aan de slag om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven. Dit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon.

 • PMD zakken niet meer gratis in supermarkt

  De GAD stopt met het gratis verstrekken van pmd-zakken in supermarkten, winkels en bij gemeenten. Het gratis verstrekken is ingezet bij de introductie van pmd-inzameling toen er nog geen pmd-containers waren. De meeste inwoners kunnen hun plastic, blik en drinkpakken nu kwijt in de pmd-container aan huis of in de wijk.

 • Gratis bibliotheekpas voor kinderen tot en met 12 jaar

  Wist u dat kinderen die boeken lezen, betere resultaten op school halen? Een regelmatig bezoek aan de bibliotheek stimuleert lezen en maakt het ook leuker.

 • Nieuwe website Visit Gooi & Vecht live

  Bezoekers en bewoners van het Gooi en de Vechtstreek kunnen sinds 28 augustus 2020 de regio ontdekken op de nieuwe website www.visitgooivecht.nl. De website, vol toeristisch-recreatieve informatie, is gelanceerd en vervangt de oude regionale VVV-websites.

 • Nieuwe teststraat GGD in Bussum

  De herfst is een jaargetijde waarin meer mensen griepachtige klachten krijgen die passen bij het coronavirus. De verwachting is dat dit een toename van het aantal testafspraken met zich meebrengt. GGD Gooi en Vechtstreek opent een nieuwe, grotere testlocatie per woensdag 2 september bij de Zandzee aan de Struikheiweg 14 in Bussum. Op dat moment sluit de locatie op de Brinklaan in Bussum.

 • Oplichting aan de deur

  Soms komen oplichters direct bij inwoners aan de deur. Ze proberen met een mooie smoes binnen te komen. Dat heet ook wel een babbeltruc.

 • Werkzaamheden Torenlaan

  Op maandag 24 augustus 2020 starten de onderhoudswerkzaamheden op de Torenlaan, tussen de Bussummerweg en de Verbindingsweg.

 • Nederlandse nationaliteit voor Dora Marinova Kondeva

  Op maandag 17 augustus is mevrouw Dora Marinova Kondeva in het gemeentehuis van Blaricum genaturaliseerd.

 • Nummer 14 035 slecht bereikbaar voor abonnees Tele2 of T-Mobile

  Momenteel ervaren wij problemen met de telefonische bereikbaarheid voor inwoners met een Tele2 of T-Mobile abonnement. De oorzaak van het probleem wordt door de telefoonaanbieders onderzocht. Zij werken op dit moment aan een oplossing. Houd onze website in de gaten voor de meest recente informatie.

 • Nederlandse nationaliteit voor familie Nour Eddin

  Op 3 augustus zijn de heer Nour Eddin, Adnan en zijn 2 kinderen Joudy en Mahmoud op het gemeentehuis van Blaricum genaturaliseerd.

 • Automatische incasso gemeentelijke belastingen maand juli

  Uit een administratieve controle is gebleken dat de automatische incasso voor de gemeentelijke belastingen voor de maand juli niet is afgeschreven bij inwoners die daar gebruik van maken.

 • Beeld ‘Vrijheid’ opgenomen in gemeentelijke collectie

  Kunstenaar Tineke Bot heeft ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid een bronzen beeldje ontworpen.

 • Wat mag wel en niet in het riool?

  Als we het riool verkeerd gebruiken, gaan er dingen mis. Het riool raakt dan verstopt. Het is goed om te weten wat u wel en niet mag doorspoelen in de wc, gootsteen of het afvoerputje.

 • Reconstructie Bijvanck krijgt samen met bewoners vorm

  De wijk Bijvanck wordt de komende jaren opgeknapt. De voorbereidingen hiervoor zijn dit voorjaar gestart.

 • Meld Misdaad Anoniem in BEL-gemeenten

  Meld Misdaad Anoniem (M.) is een meldpunt waar iedereen anoniem informatie kan geven over ernstige criminaliteit en misdaad.

 • Maak als werkgever kans op een jongerenvoucher

  Heeft of wilt u iemand met een leeftijd van 18 t/m 26 jaar uit Blaricum, Eemnes, Laren of Huizen in dienst? U maakt kans op de jongerenvoucher!

 • Uitreiking Koninklijke onderscheiding aan brandweervrijwilliger de heer J. Venema

  Op vrijdag 3 juli 2020 is de Koninklijke onderscheiding persoonlijk uitgereikt door burgemeester Joan de Zwart-Bloch in het gemeentehuis in Blaricum.

 • Riolering verstopt?

  Met enige regelmaat ontvangt de gemeente meldingen van inwoners die helaas de dupe zijn geworden van extreem dure rioolontstoppingsbedrijven. Ons advies is om goed te kijken of het daadwerkelijk om een professioneel/geregistreerd bedrijf gaat.

 • Bezoek aan de voetbalvereniging BVV'31

  Wethouder Anne-Marie Kennis bezocht gisteren, op afstand, de voetbalvereniging BVV'31. Voorzitter Martin Hippler ontving de wethouder.

 • Koninklijke onderscheiding

  Ter gelegenheid van zijn lange en trouwe dienstjaren als vrijwilliger bij de brandweer Gooi en Vechtstreek ontving de heer J. Venema een Koninklijke onderscheiding. Hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Duurzame energie in Gooi en Vechtstreek

  De conceptversie van de Regionale Energiestrategie (RES) voor de energieregio Noord-Holland Zuid, waar Gooi en Vechtstreek onderdeel van uitmaakt, is klaar. De energieregio verwacht dat de komende 10 jaar bijna 4 keer zoveel wind- en zonne-energie opgewekt kan worden. In de concept-RES staat waar en hoe deze energie in potentie kan worden opgewekt.

 • Voorbereidingen reconstructie Bijvanck van start

  De wijk Bijvanck in Blaricum wordt de komende jaren opgeknapt. De voorbereidingen hiervoor zijn nu gestart.

 • Meten van luchtkwaliteit via zeven diffusiebuisjes

  In de gemeenten Blaricum en Eemnes zijn op 25 maart 7 ‘Palmes buisjes’ in de openbare ruimte geplaatst.

 • Versa Welzijn helpt!

  Bent of kent u iemand die ouder is dan 70, chronisch ziek of met een verminderde weerstand? We kunnen ons goed voorstellen dat u zich in deze tijden van het Coronavirus zorgen maakt. Bij Versa Welzijn staan vrijwilligers klaar om boodschappen te doen, medicijnen te halen of vragen te beantwoorden. Aarzel niet en neem gerust contact op voor hulp. Versa Welzijn helpt!

 • Zwemlessen in De Blaricummermeent

  Op 9 maart tekenden gemeente Blaricum en R&A Vastgoed B.V. een koopovereenkomst voor een bouwkavel op het bedrijvenpark in De Blaricummermeent.

 • De Blaricummermeent krijgt een zorgvilla

  In De Blaricummermeent wordt door HD een nieuwbouw zorgvilla ontwikkeld voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan intensieve zorg en bescherming.

 • Bijeenkomst inbraakpreventie goed bezocht

  Op 3 maart 2020 organiseerden de gemeenten Blaricum en Laren met de politie een bijeenkomst voor inwoners over inbraakpreventie. Aanleiding was het relatief hoge aantal inbraken in woning en auto’s in beide dorpen. Ongeveer 80 inwoners waren aanwezig tijdens de bijeenkomst.

 • Inwoner besmet met coronavirus

  Het RIVM heeft vastgesteld dat een inwoner in onze gemeente besmet is met het coronavirus.

 • Lood en drinkwater in Gooi en Vechtstreek

  Vroeger werden waterleidingen vaak van lood gemaakt. Sinds 1960 is dit in Nederland verboden. Lood in drinkwater is namelijk ongezond voor kinderen. Toch blijken er nog steeds woningen, schoolgebouwen, kinderdagverblijven, sportkantines en overige gebouwen te zijn met waterleidingen, die vanwege het bouwjaar loden waterleidingen hebben.

 • Cliëntondersteuning biedt hulp bij het regelen van zorg

  Heeft u zorg nodig? En vindt u het fijn als iemand met u meedenkt, helpt bij gesprekken met de gemeente of andere organisaties, samen kijkt naar hulp in uw buurt?

 • Sociaal wijkteam Blaricum stelt zich voor

  Kent u het sociaal wijkteam al? Graag stellen wij ons kort aan u voor. Bij het sociaal wijkteam kunt u terecht als u zich zorgen maakt over uzelf of over iemand anders. U bent welkom voor ondersteuning en advies over zaken waar u in het dagelijkse leven tegenaan loopt.

 • Nieuwjaarsspeech van burgemeester Joan de Zwart-Bloch

  Lees hier de speech die de burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2020 heeft uitgesproken.

 • Nieuwe openingstijden sociaal wijkteam

  Het Sociaal wijkteam Blaricum is er voor buurtbewoners die zich zorgen maken over zichzelf of iemand anders en een signaal daarover kwijt willen. Dit wijkteam bestaat uit sociaal werkers (van Versa Welzijn) en wijkverpleegkundigen.