Nieuwsberichten

Hier vindt u nieuws- en persberichten die door gemeente Blaricum zijn gepubliceerd.

 • Echtpaar Ottenhof-Westland 60 jaar getrouwd

  In 1958 stapten Henk Ottenhof en Sibilla Westland in het huwelijksbootje. Op 15 november jongstleden was dit precies 60 jaar geleden.

 • Verkeersmaatregelen Sinterklaasintocht 24 november

  Op 24 november bezoekt Sinterklaas de gemeente Blaricum. Om een veilig bezoek te kunnen garanderen, treffen we tijdelijk enkele verkeersmaatregelen. Deze wegen worden afgesloten:

 • Jaarlijkse bladcampagne van start

  De bladeren vallen en liggen alweer in grote hoeveelheden op straat. Om er voor te zorgen dat door het bladafval de wegen en fietspaden niet glad worden, houden wij jaarlijks een bladcampagne. Tussen 12 november en 21 december vegen wij de hoofdwegen en fietsroutes schoon om al het bladafval te verwijderen. In de bermen laten wij een deel van het blad liggen, want gevallen bladeren zijn een goede natuurlijke bemesting.

 • Trouwe donateurs KNRM geëerd

  Burgmeester Joan de Zwart-Bloch speldde de speldjes op bij deze trouwe donateurs.

 • Benieuwd naar kunstcollectie van de gemeente Blaricum?

  De tentoonstelling ‘Heden en Verleden’ is vrijdag 9 november 2018 in het gemeentehuis van Blaricum geopend. Een mooie start van de Nationale Kunstweek die van 10 tot en met 18 november plaatsvindt.

 • Uw vereniging vooruit met Sjors Creatief

  U hoort de vrolijke stemmen al in de verte. En voor u het weet stappen groepjes kinderen uw vereniging binnen. Nieuwsgierig naar uw creatieve en culturele activiteiten.

 • BEL Art-tentoonstelling: Daily dreams and memories

  Op donderdag 22 november wordt om 17.00 uur een nieuwe BEL Art-tentoonstelling geopend in het BEL Kantoor.

 • Onderzoek naar cultuur en identiteit

  Studenten van de Hogeschool van Amsterdam gaan onderzoek doen naar de cultuur en identiteit in de drie dorpsdelen van Blaricum. Het onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente, om meer inzicht te krijgen in de overeenkomsten en verschillen tussen de drie dorpsdelen.

 • Jaarlijkse bladcampagne van start

  De bladeren vallen en liggen alweer in grote hoeveelheden op straat. Om er voor te zorgen dat door het bladafval de wegen en fietspaden niet glad worden, houden wij jaarlijks een bladcampagne.

 • Inrichting van Schoolzone in Blaricum Oude dorp

  De komende periode werken we aan het aanleggen van een schoolzone in Blaricum Oude dorp. Als een van de uitwerkingen van het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan (GVVP). De gemeente hecht veel belang aan een veilige schoolomgeving. Doel van een schoolzone is het afbakenen van een herkenbare en duidelijke schoolomgeving. Zodat ouders, kinderen en passanten weten wat er van hen verwacht wordt.

 • Burgemeester Joan de Zwart-Bloch feliciteert 100-jarige mevrouw De Brouwers

  Mevrouw De Brouwers is dinsdag 23 oktober 2018 100 jaar geworden. Burgemeester Joan de Zwart-Bloch bracht haar een felicitatiebezoekje.

 • Burgemeester reikt brandweer-geboortetas uit

  Burgemeester Joan de Zwart-Bloch bezocht maandag 22 oktober 2018 baby Boris Jan en zijn ouders. In het kader van de Brandpreventieweken 2018 overhandigde de burgemeester persoonlijk een geboortetas met brandveilige inhoud aan één van de eerstgeborenen in oktober in Blaricum. De brandweer was hierbij ook aanwezig.

 • Wethouders openen indrukwekkende expositie in Laren

  Op Plein 1945 in Laren zijn vanaf 22 oktober 2018 levensgrote foto’s te zien van mensen die in het verleden te maken hebben gehad met huiselijk geweld of kindermishandeling. Wethouder Karin van Hunnik (Laren) opende de expositie samen met wethouder Gerard Knoop (Blaricum).

 • Kom zaterdag 27 oktober naar de Nacht van de Nacht!

  Nederland wordt ’s nachts steeds lichter; we behoren tot de meest verlichte landen in Europa. En dat terwijl donkere nachten juist goed zijn voor mens en dier én voor het milieu, want al dat licht kost veel energie.

 • 9 november: Tentoonstelling ‘Heden en Verleden’

  Benieuwd naar de pareltjes uit de kunstcollectie van de gemeente Blaricum? In de Nationale Kunstweek start de tentoonstelling ‘Heden en verleden’ in het gemeentehuis van Blaricum. Een bijzondere expositie georganiseerd door de kunstcommissie.

 • Mooie opbrengst scholenkunstproject

  Leerlingen van de Openbare Basisschool Blaricum (OBB), KBS Bernardus en KBS De Pionier Bijvanck zijn vrijdag 12 oktober 2018 in het zonnetje gezet door de Blaricumse wethouders Gerard Knoop en Anne-Marie Kennis.

 • Herbenoeming lid van de Rekenkamer BEL

  Op 25 september 2018 heeft de raad de heer drs. E.J.M. Lemmens met terugwerkende kracht per 1 september 2018 herbenoemd tot lid van de Rekenkamer Blaricum voor een periode van 4 jaar.

 • Kledingbank Blaricum: vrijwilligers van 2018

  De vrijwilligers van kledingbank Blaricum zijn gisteravond (11 oktober) tijdens de vrijwilligersavond verkozen tot vrijwilligers van het jaar 2018.

 • Prijsuitreiking fotowedstrijd 7 oktober

  Een bijzonder creatieve foto van de Sint Vituskerk, een foto van Henk van den Bergh in de smederij en een foto van het ANWB-bord op de rotonde in de Bijvanck waren de winnende inzendingen van de fotowedstrijd Blaricum.

 • Komend weekend afsluiting Verlegde Laarderweg

  Vanwege de werkzaamheden is de het viaduct Verlegde Laarderweg, ter hoogte van Eemnes, in beide richtingen afgesloten.

 • Kom wandelvoetballen in Laren!

  Voetbal hoeft niet snel te gaan om leuk en gezond te zijn. Dat bewijst Walking Football, waarbij in wandeltempo op een klein veld wordt gespeeld. Deze nieuwe voetbalvorm is speciaal voor mannen en vrouwen van boven de vijftig jaar die wel zin hebben in wat activiteit en gezelligheid. Het kan bij SV Laren ’99.

 • Atelierroute Blaricum 2018

  Op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 openden kunstenaars van Blaricum weer gastvrij hun deuren van atelier, werkplaats of expositieruimte.

 • Koninklijke onderscheiding voor Simone Kleinsma

  Zij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Koninklijke onderscheiding voor Frits Strietman

  Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Raadsvergadering Blaricum live volgen

  Alle vergaderingen van de gemeenteraad Blaricum zijn vanaf nu live te volgen via internet.

 • Op stap met de bomenexpert

  Hoe zie je of een boom gezond of ziek is? De gemeente laat haar bomen eens per drie jaar controleren. Hiervoor worden bomenexperts ingehuurd.

 • Kunstcafé Blaricum in teken van ‘Heden en verleden’

  Het Kunstcafé Blaricum stond woensdag 13 september 2018 in het teken van ‘Heden en verleden’, het thema van Kunststad van het jaar 2018. Dit keer niet in het Vitus, maar in en om de muziektent. Er waren optredens van Theater EigenWijs (met Cabaret Kitts), Bas Menninga, Clous en Nol met een repertoire van Tol Hansse en The Swinging Seniors.

 • Scholenkunstproject gestart: The Making of Kunst

  Woensdag 12 september 2018 kregen leerlingen van de Bernardusschool en wethouder Liesbeth Boersen schilderles. Dit als onderdeel van het scholenkunstproject The Making of Kunst. Ook KBS De Pionier Bijvanck en de Openbare Basisschool Blaricum doen mee aan dit bijzondere project, in het kader van ‘Blaricum, kunststad van het jaar 2018’.

 • Nicole’s Gooisch Blad in teken van Blaricum

  Burgemeester Joan de Zwart-Bloch reikte zondag 9 september 2018 het eerste exemplaar uit van de nieuwe editie van Nicole’s Gooisch Blad. Het blad staat dit keer in het teken van Blaricum. Daarom aan rasechte Blaricummer Bud de Gooijer de eer om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.

 • Nieuwe inwoners verwelkomd in Blaricum

  Met een warm welkom werden nieuwe inwoners donderdag 6 september 2018 ontvangen in het gemeentehuis.

 • Eemnessers voortaan naar recyclingstation Baarn

  Op 1 januari 2019 stopt de gemeente Eemnes met de inzameling van grof huishoudelijk afval aan de milieustraat op de gemeentewerf. Inwoners van Blaricum kunnen, net als nu, gewoon terecht bij de afvalscheidingsstations van de GAD.

 • Echtpaar Poyck viert 65-jarig huwelijksjubileum

  Maandag 27 augustus 2018 vierde echtpaar Poyck hun 65-jarige huwelijksfeest. Burgemeester Joan de Zwart-Bloch en Rob Metz, burgemeester van Soest kwamen langs om het bruidspaar te feliciteren. Het echtpaar woont sinds kort in Blaricum, maar woonde daarvoor vele jaren in Soest.

 • Burendag 22 september 2018

  Burendag is het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

 • Maak kennis met de kunstcommissie Blaricum

  Sinds 2005 heeft Blaricum een kunstcommissie. Deze commissie adviseert het college, maakt deel uit van de BEL Art kunstcommissie en is betrokken bij diverse activiteiten en tentoonstellingen.

 • Blaricumse schoolkinderen tijdelijk echte kunstenaars

  KBS De Pionier Bijvanck, de Openbare Basisschool Blaricum (OBB) en KBS Bernardus doen mee met een bijzonder project in het kader van ‘Blaricum, kunststad van het jaar 2018’.

 • Het is nooit te laat om weer te beginnen met sporten!

  Bent u in uw jonge jaren altijd een fervent hockeyer geweest? Of sloeg u graag een balletje op de tennis- of golfbaan?

 • Let op: zwemmersjeuk bij strand Voorland

  Kijk altijd eerst even op www.zwemwater.nl voor actuele info over de waterkwaliteit

 • Jeugdfonds Sport & Cultuur: omdat alle kinderen moeten kunnen meedoen

  Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging of om structurele culturele activiteiten te doen.

 • Bijvanck en Bouwvenen straks klaar voor de toekomst

  De wijken Bijvanck en Bouwvenen in Blaricum krijgen de komende 10 jaar een grote opknapbeurt om straks als kwalitatieve, duurzame wijken klaar te zijn voor de toekomst. De gemeente Blaricum zet hiermee de eerste stap in het verduurzamen en klimaatbestendig maken van de gemeente. Participatie zorgt er voor dat de herinrichting van de openbare ruimte aansluit bij de huidige wensen en behoeften van bewoners en ondernemers.

 • Sportieve opening fitnesspark De Blaricummermeent

  De burgemeester en wethouders van Blaricum hebben zich van hun sportieve kant laten zien tijdens de feestelijke opening van de fitnessroute in De Blaricummermeent. Dinsdag 10 juli 2018 bezochten ze de nieuwe fitnessroute. Wethouder Anne-Marie Kennis gaf het startsein waarop wethouder Liesbeth Boersen de nieuwe outdoor fitnesstoestellen uitprobeerde, onder begeleiding van de beweegcoaches van Sportief en Gezond Blaricum en Bootcamp club TEN.

 • Snelheid Smileys in Blaricum

  In de gemeente Blaricum staan tegenwoordig 4 smileys langs de weg (snelheidsdisplays). De smileys registreren de snelheid van voorbijkomend verkeer en laten dit zien aan de bestuurder.

 • Gronddepot Randweg vernietigingsdepot explosieven

  Iedere gemeente moet beschikken over een vernietigingslocatie voor explosieven die in het gebied worden aangetroffen.

 • Aftrap campagne ‘Sportief en Gezond Blaricum’

  Wethouder Gerard Knoop heeft leerlingen van basisschool De Pionier en OBS Bijvanck aangemoedigd tijdens het lopen van ‘The Daily Mile’. Hij deed dat samen met danseres en actrice Ingrid Jansen. Bij The Daily Mile (hard)lopen of wandelen schoolkinderen een aantal keer in de week 15 minuten, met als doel ze fit te krijgen. Donderdag 14 juni 2018 deden de leerlingen dat als aftrap van de campagne ‘Sportief en Gezond Blaricum’.

 • Evenementen in het kader van ‘Blaricum, Kunststad van het jaar 2018’

  Eind 2017 werd Blaricum benoemd tot ‘Kunststad van het jaar 2018’. Het dorp doet eer aan deze titel en biedt de komende maanden plaats voor nóg meer kunstzinnige en culturele activiteiten.

 • Informatiebijeenkomsten provincie en bureau Berenschot over plannen gemeentelijke fusie

  De provincie Noord-Holland en adviesbureau Berenschot organiseren de komende weken enkele bijeenkomsten over de plannen van de provincie voor een fusie tussen Blaricum, Laren en Huizen.

 • Zeer geslaagde BEL-veteranendag

  Vandaag (9 mei) organiseerde Eemnes, mede namens Blaricum en Laren, de 10e jaarlijkse Veteranendag voor alle veteranen die in de BEL-gemeenten wonen.

 • Drie Koninklijke onderscheidingen in Blaricum

  Drie Blaricummers ontvingen vandaag (donderdag 26 april 2018) ter gelegenheid van Koningsdag een Koninklijke onderscheiding. De heren Cohn, Keune en Ruiter zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Joan de Zwart-Bloch reikte de bij de onderscheidingen behorende versierselen uit aan de decorandussen.

 • Gemeente, corporaties en huurders tekenen prestatieafspraken sociale huur voor Blaricum

  De gemeente Blaricum, woningcorporaties Het Gooi en Omstreken en de Alliantie, de huurderorganisatie Het Gooi en Omstreken en de huurderbelangenvereniging G&V van de Alliantie hebben dinsdag 10 april 2018 de prestatieafspraken Blaricum 2018-2022 ondertekend.

 • De Blaricummermeent deels overgedragen

  Met ingang van 1 april 2018 heeft het Projectbureau De Blaricummermeent een deel van de locatie De Blaricummermeent overgedragen aan de BEL Combinatie.

 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018

  Burgemeester Joan de Zwart-Bloch heeft als voorzitter van het centraal stembureau vrijdagochtend 23 maart 2018 de definitieve uitslag van de raadsverkiezingen voor gemeente Blaricum bekendgemaakt.

 • Voorlopige uitslag referendum Wiv 2017

  Op 21 maart 2018 kon u stemmen voor het raadgevend referendum over de vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017), ook wel sleepwet. Op deze pagina staan de stemmenaantallen van alle stemdistricten in gemeente Blaricum.

 • Boek over bijzondere werkwijze HBEL-gemeenten en lancering nieuwe website

  Het boekje 'Wat nodig is…' en de vernieuwde website Het Digitaal Sociaal Plein (www.digitaalsociaalpleinhbel.nl) zijn dinsdag 13 maart 2018 vol trots gepresenteerd door wethouders Ben Lüken (Blaricum), Jan den Dunnen (Eemnes), Leen van der Pols (Laren), Janny Bakker (Huizen) en Marianne Verhage (Huizen).

 • Tellers gezocht voor reservelijst

  Inmiddels hebben wij genoeg tellers voor de gemeenteraadsverkiezingen en het raadgevend referendum van woensdag 21 maart 2018.

 • ANWB AutoMaatje in Blaricum, Eemnes en Laren!

  Even een middag naar de stad om koffie te drinken met een vriendin of naar de kapper of de huisarts. Voor mensen die minder mobiel zijn, door leeftijd, gezondheid of beperking, is dit niet vanzelfsprekend.

 • Intentieovereenkomst met Woningbouwcorporatie Gooi en Omstreken

  Voor nieuwbouw op het terrein van de voormalig brandweerkazerne in het oude dorp van Blaricum

 • Belastingbijsluiter 2018

  In de week van 26 februari 2018 ontvangen de meeste huishoudens in de gemeente Blaricum een aanslagbiljet voor gemeentelijke belastingen. Samen met een Belastingbijsluiter.

 • Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Paul van der Zwaan

  Paul van der Zwaan is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij zich al bijna 22 jaar inzet voor de vrijwillige brandweer.

 • Sluiting gemeentelijke diensten

  In verband met de viering van ons 10-jarige bestaan is het kantoor van de BEL Combinatie op donderdag 22 februari 2018 vanaf 13.00 uur gesloten.

 • Duurzaamheidsbeurs op 10 februari in de Malbak

  Denkt u erover om zonnepanelen op uw dak te plaatsen? Of wilt u andere maatregelen nemen om energie te besparen? Maar weet u niet waar te beginnen.

 • Wegwijzerbord blikvanger rotonde Bijvanck

  De rotonde Bijvanck is helemaal vernieuwd. Met een officieel moment stond wethouder Liesbeth Boersen-de Jong daar op dinsdag 16 januari 2018 even bij stil.

 • Groene lening voor inwoners Blaricum

  “Een extra steun in de rug voor duurzame investeringen”

 • Nieuwjaarswens van burgemeester Joan de Zwart-Bloch

  Beste inwoners van Blaricum,

 • Archief nieuwsberichten 2017

  Hier vindt u nieuwsberichten die door gemeente Blaricum in 2017 zijn gepubliceerd.

 • Archief nieuwsberichten 2016

  Hier vindt u nieuwsberichten die door gemeente Blaricum in 2016 zijn gepubliceerd.

 • Archief nieuwsberichten 2015

  Hier vindt u nieuwsberichten die door gemeente Blaricum in 2015 zijn gepubliceerd.