Nieuwsberichten

Hier vindt u nieuws- en persberichten die door gemeente Blaricum zijn uitgebracht.

 • Kindarrangement vernieuwd om kinderen mee te laten doen

  De gemeente wil dat alle kinderen mee kunnen doen met allerlei activiteiten zoals een schooluitje. Voor gezinnen met een laag inkomen is er een speciaal kindarrangement die meedoen mogelijk maakt.

 • Regionale Energie Strategie

  In juni 2019 is het Nederlandse Klimaatakkoord gepresenteerd en verwacht wordt dat het kabinet het klimaatakkoord in het najaar tekent.

 • Aandacht voor mantelzorg

  Het kan gebeuren dat u (tijdelijk) de zorg voor iemand in uw directe omgeving op u neemt. Denk aan een zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, goede vriend(in) of buur. We noemen dat mantelzorg.

 • OldStars Sport Festival 25 september

  OldStars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds waarbij verschillende sporten voor senioren worden aangeboden. Op 25 september is er een OldStars Sport Festival in Laren!

 • Meer natuur door minder maaien

  In de gemeente groeit behoorlijk wat gras in de vorm van grasvelden en bermen. Op bepaalde plekken wordt minder of niet meer gemaaid.

 • Woonruimte voor mensen met een zorgvraag in De Blaricummermeent

  Dit najaar start de bouw van een wooncomplex voor mensen met een zorgvraag in De Blaricummermeent. Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken, zorginstelling Sherpa, bouwbedrijf Van Wijnen en de Gemeente Blaricum hebben zich hard gemaakt om dit initiatief te realiseren. Vandaag werd de koop-, huur- en bouwteamovereenkomst met trots ondertekend.

 • Aan de slag met energietransitie

  Regio Gooi en Vechtstreek werkt als deelregio binnen de regio Noord-Holland Zuid aan een Regionale Energie Strategie (RES), dat bijdraagt aan het Klimaatakkoord. In september ontvangen de gemeenteraden een startnotitie met informatie over het proces om te komen tot een RES. In Blaricum komt de notitie in de RTG van 10 september en in de raadsvergadering van 24 september.

 • Niet tevreden over onze dienstverlening? Laat het weten

  De gemeente ontvangt soms signalen dat inwoners niet tevreden zijn over de dienstverlening. Bijvoorbeeld over de manier waarop inwoners door een medewerker van de gemeente zijn behandeld. Of u krijgt geen reactie van ons. Als u een klacht heeft dan kunt dit bij ons melden en kunnen wij ermee aan de slag.

 • Nijmeegse Vierdaagse lopers gehuldigd

  Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse uit Blaricum, Eemnes en Laren zijn maandag 12 augustus 2019 gehuldigd door wethouders Anne-Marie Kennis (Blaricum) en Ton Stam (Laren).

 • Veiligheidsmonitor 2019 gaat van start

  Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie?

 • Geluidsoverlast rijksweg A27

  Eind april vond er een overleg plaats tussen de gemeenten Laren, Blaricum, Eemnes en Rijkswaterstaat over het geluid van de rijksweg A27. Na het gesprek werd duidelijk dat de A27 volgens Rijkswaterstaat voldoet aan de wettelijke normen waardoor er geen aanleiding is om maatregelen te treffen.

 • Milieujaarverslag en jaarrapportage Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek 2018

  Het college van burgemeester en wethouders van Blaricum maakt bekend dat het Milieujaarverslag 2018 en de Jaarrapportage 2018 van de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek op 25 juni 2019 zijn vastgesteld.

 • Inloopspreekuur sociaal wijkteam Blaricum tijdelijk in het gemeentehuis

  In verband met de renovatie van de Blaercom is het inloopspreekuur van het sociaal wijkteam van Blaricum tijdelijk in het gemeentehuis van Blaricum. U bent hiervoor in de periode van 16 juli tot en met 29 oktober 2019 elke dinsdag welkom tussen 13.00 en 14.00 uur in ruimte 0.11.

 • Houtrookoverlast

  Het stoken van hout gebeurt binnen en buiten. In de zomerperiode wordt ook vaak een vuurkorf gebruikt. Naast dat het gezellig en sfeervol kan zijn, kan het ook overlast veroorzaken. Daarbij, in droge perioden is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn. Hieronder vindt u een aantal tips om rookoverlast te voorkomen.

 • Terrein BEL-kantoor nu rookvrij

  Sinds 1 juli mag er niet meer worden gerookt op het buitenterrein van het BEL-kantoor, de gemeentekantoren en de gemeentewerf. Ter verduidelijking zijn er borden en speciale stoeptegels geplaatst. Ook de rookruimte in de garage van het BEL-kantoor is sinds 1 juli gesloten.

 • Opening Boekstartmeubel door wethouder Knoop

  Donderdag 4 juli opende wethouder Knoop het Boekstartmeubel bij het consultatiebureau in Blaricum. Hierin is een collectie baby- en peuterboeken te vinden, zodat kinderen en ouders al van jongs af aan in aanraking komen met boeken. Wethouder Knoop opende het Boekstartmeubel samen met Lex van anderhalf jaar.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  Landelijk hebben we te maken met een plaag van eikenprocessierupsen. De haartjes van deze rupsen kunnen huiduitslag, jeuk of irritatie aan ogen of luchtwegen veroorzaken

 • Nomineer uw vrijwilliger van het jaar!

  Kent u een hulpouder op school, een mantelzorger, een buurman of -vrouw die altijd klaarstaat voor een oudere of hulpbehoevende bij u in de buurt, een vrijwilliger bij een sportvereniging of in de kerk, die het verdient in het zonnetje gezet te worden?

 • Gratis bibliotheekpas voor kinderen maakt het lenen van boeken nog makkelijker

  Vanaf 1 juni kunnen kinderen tot en met 12 jaar uit Blaricum gratis lid worden van de bibliotheek. De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk gestimuleerd worden om te lezen.

 • Uitvoering Inrichtingsplan Voorland Stichtsebrug

  In juni 2018 stemde de gemeenteraad in met het Inrichtingsplan Voorland Stichtsebrug. De uitwerking van het plan wordt steeds zichtbaarder.

 • Herbenoeming lid van de Rekenkamer BEL

  Op 28 mei heeft de raad mevrouw dr. J.J. de Jonge herbenoemd tot lid van de Rekenkamer Blaricum voor een periode van 4 jaar.

 • Definitieve verkiezingsuitslag Europees Parlement 2019

  De definitieve uitslag van de verkiezing voor het Europees Parlement op kanidaatniveau in Blaricum.

 • Convenant Insectenvriendelijke gemeenten; Blaricum, Eemnes en Laren

  Donderdag 16 mei 2019 hebben de wethouders Liesbeth Boersen, Theo Reijn en Ton Stam van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren, samen met de voorzitters van de imkerverenigingen, het convenant voor ‘Insectenvriendelijke gemeenten’ ondertekend.

 • Geluidsoverlast rijksweg A27

  De gemeente ontvangt steeds meer vragen en klachten over het geluid van de rijksweg A27.

 • Uitslag enquête Hondenbeleid Blaricum

  De gemeente neemt het samenleven met honden onder de loep. Wij hebben u in januari gevraagd hierbij te helpen door een enquête over het hondenbeleid in Blaricum in te vullen. Dit is 633 keer gedaan.

 • Viering 60 jaar Blaricumse kermis: een dorpser en beheersbare kermis

  Dit jaar vieren we in Blaricum 60 jaar kermis. Een feest dat van oorsprong voor en door Blaricummers wordt gevierd.

 • Koninklijke onderscheiding voor Marilou van Golstein Brouwers

  Donderdag 7 maart 2019 werd mevrouw M.H.G.E. van Golstein Brouwers benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Groene leges voor zonnepanelen in Blaricum

  We vinden het belangrijk om onze gemeente te verduurzamen en stimuleren daarom het gebruik van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie.

 • Blijverslening om langer zelfstandig thuis te blijven wonen

  Inwoners die ouder worden en graag in de eigen en vertrouwde omgeving willen blijven wonen, kunnen te maken krijgen met een woningaanpassing. Bijvoorbeeld om een slaapkamer of badkamer naar de begane grond te verplaatsen. Of om rolstoelbrede deuren aan te brengen.

 • Klankbordgroep verkeersplannen oude dorp Noord

  De Klankbordgroep GVVP Verkeersmaatregelen oude dorp Noord is nu 3 keer bij elkaar geweest.