Nieuwsberichten

Hier vindt u nieuws- en persberichten die door gemeente Blaricum zijn gepubliceerd.

 • Inloopbijeenkomst HOV tracé Huizen-Blaricum

  Op donderdag 27 september vindt een inloopbijeenkomst plaats in KBS De Pionier, via ingang Burgemeester Tydemanplein in Blaricum. U kunt hier kijken naar de eerste schetsontwerpen, vragen stellen en opmerkingen meegeven aan de medewerkers van de projectorganisatie. Ook kunt u zich aanmelden voor de klankbordgroep. U bent welkom tussen 17.00 uur en 21.00 uur.

 • Raadsvergadering Blaricum live volgen

  Alle vergaderingen van de gemeenteraad Blaricum zijn vanaf nu live te volgen via internet.

 • De week van de Valpreventie 1-7 oktober

  Bent u bang om te vallen? U bent niet de enige! Ruim de helft van de ouderen is bang om te vallen en vermijdt daardoor activiteiten.

 • Op stap met de bomenexpert

  Hoe zie je of een boom gezond of ziek is? De gemeente laat haar bomen eens per drie jaar controleren. Hiervoor worden bomenexperts ingehuurd.

 • AVG-cursus voor verenigingen

  De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren bieden verenigingen een gratis cursus aan om ‘AVG-proof’ te worden.

 • Kunstcafé Blaricum in teken van ‘Heden en verleden’

  Het Kunstcafé Blaricum stond woensdag 13 september 2018 in het teken van ‘Heden en verleden’, het thema van Kunststad van het jaar 2018. Dit keer niet in het Vitus, maar in en om de muziektent. Er waren optredens van Theater EigenWijs (met Cabaret Kitts), Bas Menninga, Clous en Nol met een repertoire van Tol Hansse en The Swinging Seniors.

 • Scholenkunstproject gestart: The Making of Kunst

  Woensdag 12 september 2018 kregen leerlingen van de Bernardusschool en wethouder Liesbeth Boersen schilderles. Dit als onderdeel van het scholenkunstproject The Making of Kunst. Ook KBS De Pionier Bijvanck en de Openbare Basisschool Blaricum doen mee aan dit bijzondere project, in het kader van ‘Blaricum, kunststad van het jaar 2018’.

 • Nicole’s Gooisch Blad in teken van Blaricum

  Burgemeester Joan de Zwart-Bloch reikte zondag 9 september 2018 het eerste exemplaar uit van de nieuwe editie van Nicole’s Gooisch Blad. Het blad staat dit keer in het teken van Blaricum. Daarom aan rasechte Blaricummer Bud de Gooijer de eer om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.

 • Nieuwe inwoners verwelkomd in Blaricum

  Met een warm welkom werden nieuwe inwoners donderdag 6 september 2018 ontvangen in het gemeentehuis.

 • Eemnessers voortaan naar recyclingstation Baarn

  Op 1 januari 2019 stopt de gemeente Eemnes met de inzameling van grof huishoudelijk afval aan de milieustraat op de gemeentewerf. Inwoners van Blaricum kunnen, net als nu, gewoon terecht bij de afvalscheidingsstations van de GAD.

 • Doe mee aan de fotowedstrijd Blaricum!

  In het kader van ‘Blaricum Kunststad van het jaar 2018’ organiseert de kunstcommissie Blaricum samen met de gemeente op zondag 7 oktober een hele leuke fotowedstrijd. Iedereen, van jong tot oud, mag gratis meedoen.

 • Nationale Sportweek

  De laatste twee weken van september staan in het teken van de Nationale Sportweek. Ook in Blaricum, Eemnes en Laren geven we extra aandacht hieraan. De verenigingen organiseren met behulp van de beweegcoaches speciaal sportaanbod voor jong en oud.

 • Startpunt Geldzaken: voor een volledig financieel overzicht

  Vindt u het lastig om aan het eind van de maand uit te komen? Heeft u financiële zorgen? Of heeft u juist geld over? Als inwoner van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren kunt u via het online Startpunt Geldzaken stap voor stap uw geldzaken ordenen en een eigen geldplan invullen. In de geldplannen staan adviezen, tips en belangrijke actiepunten die passen bij uw situatie. Met het Startpunt Geldzaken kunt u uw geldzaken in balans brengen én houden.

 • Echtpaar Poyck viert 65-jarig huwelijksjubileum

  Maandag 27 augustus 2018 vierde echtpaar Poyck hun 65-jarige huwelijksfeest. Burgemeester Joan de Zwart-Bloch en Rob Metz, burgemeester van Soest kwamen langs om het bruidspaar te feliciteren. Het echtpaar woont sinds kort in Blaricum, maar woonde daarvoor vele jaren in Soest.

 • Burendag 22 september 2018

  Burendag is het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

 • Maak kennis met de kunstcommissie Blaricum

  Sinds 2005 heeft Blaricum een kunstcommissie. Deze commissie adviseert het college, maakt deel uit van de BEL Art kunstcommissie en is betrokken bij diverse activiteiten en tentoonstellingen.

 • Blaricumse schoolkinderen tijdelijk echte kunstenaars

  KBS De Pionier Bijvanck, de Openbare Basisschool Blaricum (OBB) en KBS Bernardus doen mee met een bijzonder project in het kader van ‘Blaricum, kunststad van het jaar 2018’.

 • Echtpaar Petersen-Van Soest 50 jaar getrouwd

  Donderdag 16 augustus 2018 feliciteerde burgemeester Joan de Zwart-Bloch het echtpaar Petersen-Van Soest met hun 50-jarig huwelijksjubileum.

 • Natuur in de problemen door droogte?

  Het groen in de openbare ruimte heeft zwaar te lijden gehad onder de extreme droogte van de afgelopen maanden.

 • Het is nooit te laat om weer te beginnen met sporten!

  Bent u in uw jonge jaren altijd een fervent hockeyer geweest? Of sloeg u graag een balletje op de tennis- of golfbaan?

 • Let op: zwemmersjeuk bij strand Voorland

  Kijk altijd eerst even op www.zwemwater.nl voor actuele info over de waterkwaliteit

 • Wethouder Kennis tekent 5e overeenkomst met Linq Projecten

  De woningverkoop in het hele land gaat als een speer, zo ook in De Blaricummermeent. Wethouder Anne-Marie Kennis tekende dinsdag 17 juli 2018 voor de 5e keer een overeenkomst met Linq Projecten. Dit voorjaar brachten zij het project Blaricum op Zoom in verkoop en de overeenkomst van 17 juli is goed voor nog eens 14 twee-onder-een-kapwoningen aan de Meentstroom.

 • Voorkom overlast van (hout)rook

  Het gebruik van een open haard, allesbrander, barbecue, terrashaard, vuurkorf of houtkachel zorgt voor plezier en gezelligheid. Maar het kan ook overlast veroorzaken.

 • Heeft Blaricum het schoonste (winkel)centrum van Nederland?

  De gemeente Blaricum doet dit jaar voor het eerst mee aan de verkiezing van het schoonste winkelgebied van Nederland.

 • Jeugdfonds Sport & Cultuur: omdat alle kinderen moeten kunnen meedoen

  Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging of om structurele culturele activiteiten te doen.

 • Bijvanck en Bouwvenen straks klaar voor de toekomst

  De wijken Bijvanck en Bouwvenen in Blaricum krijgen de komende 10 jaar een grote opknapbeurt om straks als kwalitatieve, duurzame wijken klaar te zijn voor de toekomst. De gemeente Blaricum zet hiermee de eerste stap in het verduurzamen en klimaatbestendig maken van de gemeente. Participatie zorgt er voor dat de herinrichting van de openbare ruimte aansluit bij de huidige wensen en behoeften van bewoners en ondernemers.

 • Sportieve opening fitnesspark De Blaricummermeent

  De burgemeester en wethouders van Blaricum hebben zich van hun sportieve kant laten zien tijdens de feestelijke opening van de fitnessroute in De Blaricummermeent. Dinsdag 10 juli 2018 bezochten ze de nieuwe fitnessroute. Wethouder Anne-Marie Kennis gaf het startsein waarop wethouder Liesbeth Boersen de nieuwe outdoor fitnesstoestellen uitprobeerde, onder begeleiding van de beweegcoaches van Sportief en Gezond Blaricum en Bootcamp club TEN.

 • ANWB AutoMaatje BEL feestelijk gestart

  Mede namens wethouder Karin van Hunnik (Laren) en wethouder Gerard Knoop (Blaricum) reed wethouder Sven Lankreijer donderdag 28 juni 2018 de eerste rit.

 • Snelheid Smileys in Blaricum

  In de gemeente Blaricum staan tegenwoordig 4 smileys langs de weg (snelheidsdisplays). De smileys registreren de snelheid van voorbijkomend verkeer en laten dit zien aan de bestuurder.

 • Gronddepot Randweg vernietigingsdepot explosieven

  Iedere gemeente moet beschikken over een vernietigingslocatie voor explosieven die in het gebied worden aangetroffen.

 • Aftrap campagne ‘Sportief en Gezond Blaricum’

  Wethouder Gerard Knoop heeft leerlingen van basisschool De Pionier en OBS Bijvanck aangemoedigd tijdens het lopen van ‘The Daily Mile’. Hij deed dat samen met danseres en actrice Ingrid Jansen. Bij The Daily Mile (hard)lopen of wandelen schoolkinderen een aantal keer in de week 15 minuten, met als doel ze fit te krijgen. Donderdag 14 juni 2018 deden de leerlingen dat als aftrap van de campagne ‘Sportief en Gezond Blaricum’.

 • Evenementen in het kader van ‘Blaricum, Kunststad van het jaar 2018’

  Eind 2017 werd Blaricum benoemd tot ‘Kunststad van het jaar 2018’. Het dorp doet eer aan deze titel en biedt de komende maanden plaats voor nóg meer kunstzinnige en culturele activiteiten.

 • Informatiebijeenkomsten provincie en bureau Berenschot over plannen gemeentelijke fusie

  De provincie Noord-Holland en adviesbureau Berenschot organiseren de komende weken enkele bijeenkomsten over de plannen van de provincie voor een fusie tussen Blaricum, Laren en Huizen.

 • Zeer geslaagde BEL-veteranendag

  Vandaag (9 mei) organiseerde Eemnes, mede namens Blaricum en Laren, de 10e jaarlijkse Veteranendag voor alle veteranen die in de BEL-gemeenten wonen.

 • Drie Koninklijke onderscheidingen in Blaricum

  Drie Blaricummers ontvingen vandaag (donderdag 26 april 2018) ter gelegenheid van Koningsdag een Koninklijke onderscheiding. De heren Cohn, Keune en Ruiter zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Joan de Zwart-Bloch reikte de bij de onderscheidingen behorende versierselen uit aan de decorandussen.

 • Gemeente, corporaties en huurders tekenen prestatieafspraken sociale huur voor Blaricum

  De gemeente Blaricum, woningcorporaties Het Gooi en Omstreken en de Alliantie, de huurderorganisatie Het Gooi en Omstreken en de huurderbelangenvereniging G&V van de Alliantie hebben dinsdag 10 april 2018 de prestatieafspraken Blaricum 2018-2022 ondertekend.

 • De Blaricummermeent deels overgedragen

  Met ingang van 1 april 2018 heeft het Projectbureau De Blaricummermeent een deel van de locatie De Blaricummermeent overgedragen aan de BEL Combinatie.

 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018

  Burgemeester Joan de Zwart-Bloch heeft als voorzitter van het centraal stembureau vrijdagochtend 23 maart 2018 de definitieve uitslag van de raadsverkiezingen voor gemeente Blaricum bekendgemaakt.

 • Voorlopige uitslag referendum Wiv 2017

  Op 21 maart 2018 kon u stemmen voor het raadgevend referendum over de vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017), ook wel sleepwet. Op deze pagina staan de stemmenaantallen van alle stemdistricten in gemeente Blaricum.

 • Boek over bijzondere werkwijze HBEL-gemeenten en lancering nieuwe website

  Het boekje 'Wat nodig is…' en de vernieuwde website Het Digitaal Sociaal Plein (www.digitaalsociaalpleinhbel.nl) zijn dinsdag 13 maart 2018 vol trots gepresenteerd door wethouders Ben Lüken (Blaricum), Jan den Dunnen (Eemnes), Leen van der Pols (Laren), Janny Bakker (Huizen) en Marianne Verhage (Huizen).

 • Tellers gezocht voor reservelijst

  Inmiddels hebben wij genoeg tellers voor de gemeenteraadsverkiezingen en het raadgevend referendum van woensdag 21 maart 2018.

 • ANWB AutoMaatje in Blaricum, Eemnes en Laren!

  Even een middag naar de stad om koffie te drinken met een vriendin of naar de kapper of de huisarts. Voor mensen die minder mobiel zijn, door leeftijd, gezondheid of beperking, is dit niet vanzelfsprekend.

 • Intentieovereenkomst met Woningbouwcorporatie Gooi en Omstreken

  Voor nieuwbouw op het terrein van de voormalig brandweerkazerne in het oude dorp van Blaricum

 • HBEL Jobmaatjesproject wordt vervolgd

  Het Jobmaatjesproject van ReconnAct in Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren gaat door in 2018.

 • Belastingbijsluiter 2018

  In de week van 26 februari 2018 ontvangen de meeste huishoudens in de gemeente Blaricum een aanslagbiljet voor gemeentelijke belastingen. Samen met een Belastingbijsluiter.

 • Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Paul van der Zwaan

  Paul van der Zwaan is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij zich al bijna 22 jaar inzet voor de vrijwillige brandweer.

 • Sluiting gemeentelijke diensten

  In verband met de viering van ons 10-jarige bestaan is het kantoor van de BEL Combinatie op donderdag 22 februari 2018 vanaf 13.00 uur gesloten.

 • Duurzaamheidsbeurs op 10 februari in de Malbak

  Denkt u erover om zonnepanelen op uw dak te plaatsen? Of wilt u andere maatregelen nemen om energie te besparen? Maar weet u niet waar te beginnen.

 • Wegwijzerbord blikvanger rotonde Bijvanck

  De rotonde Bijvanck is helemaal vernieuwd. Met een officieel moment stond wethouder Liesbeth Boersen-de Jong daar op dinsdag 16 januari 2018 even bij stil.

 • Groene lening voor inwoners Blaricum

  “Een extra steun in de rug voor duurzame investeringen”

 • Nieuwjaarswens van burgemeester Joan de Zwart-Bloch

  Beste inwoners van Blaricum,

 • Archief nieuwsberichten 2017

  Hier vindt u nieuwsberichten die door gemeente Blaricum in 2017 zijn gepubliceerd.

 • Archief nieuwsberichten 2016

  Hier vindt u nieuwsberichten die door gemeente Blaricum in 2016 zijn gepubliceerd.

 • Archief nieuwsberichten 2015

  Hier vindt u nieuwsberichten die door gemeente Blaricum in 2015 zijn gepubliceerd.