7 feb - 19 mrt: jubileumeditie BEL Art-tentoonstelling

Donderdag 7 februari 2019 wordt om 17.00 uur alweer de 40e BEL Art-tentoonstelling geopend. Tijdens deze speciale jubileumeditie exposeren studenten van de Gooische Fotoschool samen met beeldhouwer Nora van den Berg.

Nora van den Berg is na enkele jaren beeldhouwles neergestreken in haar eigen atelier in Kortenhoef. Uit de landelijke omgeving haalt ze veel inspiratie evenals uit het materiaal waarmee ze werkt. Steen en hout, waarmee ze veel werken combineert, vindt ze prachtig en geven haar het gevoel met levende materie bezig te zijn. Serpentijn, Grieks marmer en albast zijn haar favoriete steensoorten. Haar beelden zijn doorgaans abstract en organisch van karakter.

Namens de Gooische Fotoschool exposeren 6 studenten onder de titel KYK. Zij hebben een grote passie voor fotografie met elkaar gemeen en tonen deze allen op hun eigen manier en in hun eigen stijl. Ellen Neve heeft een grote voorliefde voor reportage en straatfotografie. Ruth Bojer heeft zich voor de tentoonstelling vooral door het thema ‘rust’ laten inspireren. Ylene Dubbeldam ziet in de natuur het beste voorbeeld van het ontwikkelen en volgen van een eigen weg. Voor Monique de Leeuw staan haar eigen muziekinstrumenten centraal, vanuit de herinneringen aan het samen muziek maken. Arie Dubbeldam vond zijn inspiratie in de tragiek van het verlaten Italiaanse dorp Le Coste. Voor Carla van Achterbergh variëren de onderwerpen sterk: natuur in de breedste zin van het woord, architectuur, landschap of productfotografie. 

De tentoonstelling is tot en met 19 maart te zien tijdens openingsuren van het BEL-kantoor aan de Zuidersingel 5 in Eemnes.

Kunstwerk van Nora van den Berg met een sokkel van hout en daarop iets van steen
Kunstwerk van Nora van den Berg

Spinnenweb met dauwdruppels gefotografeerd door Ylene Dubbeldam
Foto van Ylene Dubbeldam

Fles met blauwe vloeistof erin van bovenaf gefotografeerd  door Carla van Achterbergh
Foto van Carla van Achterbergh