Corona

De Blaricummermeent krijgt een zorgvilla

In De Blaricummermeent wordt door HD een nieuwbouw zorgvilla ontwikkeld voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan intensieve zorg en bescherming.

Donderdag 5 maart werd officieel een koopovereenkomst getekend voor de grond door wethouder Anne-Marie Kennis (projectwethouder De Blaricummermeent) van de gemeente Blaricum en Carolien Vermaas (directeur senioren- en zorghuisvesting) van HD. Ook wethouder Gerard Knoop (sociaal domein en volksgezondheid) van de gemeente was aanwezig.

Nieuwbouw geïnspireerd op het oude Blaricumse dorp

De zorgvilla komt in het sluitstuk van De Blaricummermeent, tussen het oude Blaricumse dorp, het Gooimeer en Huizen. Karakteristiek voor Blaricum zijn de panden met de royale kappen met lage goot, waarmee wordt gerefereerd aan de panden in het oude dorp. Dit vormde voor HD Architecten de inspiratie voor de eigentijdse ontwerpbenadering, waarbij de kap het gehele volume als één huis samenvat en de eenheid en uitstraling vormt. 

Rond de zorgvilla komt water en verder wordt het plan omzoomd door hoogwaardige grondgebonden twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en een kinderspeelplaats. De kleinschalige zorgvilla biedt ruimte aan zevenentwintig comfortabele studio’s. De bouw van de Zorgvilla Blaricum start in het derde kwartaal van dit jaar.

Aanwinst voor De Blaricummermeent

Wethouder Anne-Marie Kennis:

“Met de komst van de zorgvilla wordt De Blaricummermeent nog meer een levensloopbestendige wijk. De zorgvilla stelt oudere mensen met dementie in staat om het leven dat ze gewend zijn te leven zoveel mogelijk voort te zetten. Wij vinden het een mooi initiatief dat perfect past bij hetgeen wij voor ogen hebben voor de wijk.”

wethouder Anne-Marie Kennis en Carolien Vermaas van HD met de koopovereenkomst in hun handen