Corona

Riolering verstopt?

Met enige regelmaat ontvangt de gemeente meldingen van inwoners die helaas de dupe zijn geworden van extreem dure rioolontstoppingsbedrijven. Ons advies is om goed te kijken of het daadwerkelijk om een professioneel/geregistreerd bedrijf gaat.

Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het verstandig om vooraf een prijsopgave te vragen. Kijk voor meer tips om een betrouwbare loodgieter te vinden op de website van de Consumentenbond

Oorzaak verstopping 

Om de oorzaak van de ontstopping op te sporen, is het nodig om het ontstoppingsstuk op te graven. Deze zit in de tuin, meestal een halve meter vanaf de erfgrens. Lukt dit niet dan kan de loodgieter u helpen. 

Als het ontstoppingsstuk vol zit dan leidt het probleem naar het hoofdriool (actie gemeente). Is het leeg dan zit de verstopping richting de woning (actie eigenaar). De loodgieter of de gemeente kan de leiding doorspuiten (ontstoppen). 

Twijfelt u over de oorzaak of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de BEL Combinatie via e-mail naar info@belcombinatie.nl of telefonisch via 14 035.