Scholenkunstproject gestart: The Making of Kunst

Woensdag 12 september 2018 kregen leerlingen van de Bernardusschool en wethouder Liesbeth Boersen schilderles. Dit als onderdeel van het scholenkunstproject The Making of Kunst. Ook KBS De Pionier Bijvanck en de Openbare Basisschool Blaricum doen mee aan dit bijzondere project, in het kader van ‘Blaricum, kunststad van het jaar 2018’.

Wethouder Boersen aan de slag met verf en kwast

Leerlingen van verschillende groepen gaan aan de slag met diverse kunststromingen. Zij doen dit onder leiding van kunstenaars Lydia Loenen- Verbeek, Jan Min, Jikke Meijhuijs, Soraya Hamming, Angelique Steenman, Mariëtte Bruinsma, Geertrui Nieuwenhuis, Bia Maas en Maja Boot. In het najaar wordt alle kunst geëxposeerd. Het kunstproject wordt mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Blaricum, dat een deel van de materialen en versnaperingen voor de jonge kunstenaars verzorgt.

Kunststad van het jaar 2018

Eind 2017 won Blaricum de titel ‘Kunststad van het jaar 2018’. Het dorp doet er eer aan en organiseert daarom nog meer kunstzinnige en culturele evenementen en activiteiten voor jong en oud. Het thema van al deze activiteiten is ‘Heden en verleden’. Lees verder...