Voorkom woninginbraak

Het is zomer en veel mensen gaan lekker op vakantie of dagjes weg. Inbrekers slaan dan toe, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Met deze tips maakt u het inbrekers zo moeilijk mogelijk:

Licht uw buren in

Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven door bijvoorbeeld de post weg te halen en een lampje aan te doen.

Dagje weg? Deur op slot!

Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even met de hond wandelen, naar de buren, boodschappen doen of even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Leg ook geen kostbare spullen in het zicht.

Bel altijd 112 bij verdachte situaties

Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie moeten bellen via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Man die de deur van zijn woning dicht doet en zijn dochter met een snorkelbril op en volle tassen naast zich