Maatregelen vanwege coronavirus

  • Op dit moment is het alleen mogelijk om online een afspraak in te plannen voor geboorten en overlijden. Voor overige diensten, die niet kunnen worden uitgesteld, kunt u contact opnemen met 14 035. Wij maken dan samen met u een afspraak.
  • Voor zelfstandigen en ondernemers is op deze pagina meer informatie te vinden. Staat uw vraag er niet bij, mail dan naar zelfstandigenloket@hilversum.nl. Dan wordt u het snelste geholpen.
  • Lees verder over onze aangepaste dienstverlening

Lees actuele informatie en maatregelen over het coronavirus.

BEL Combinatie

Blaricum heeft haar ambtelijke kracht gebundeld met 2 andere gemeenten: Eemnes en Laren. Samen vormen ze de BEL Combinatie. Dat levert meer efficiëntie en capaciteit op. Met behoud van de korte lijnen tussen burger en bestuur, omdat elke gemeente haar eigen lokale bestuur houdt.

Zelfstandige gemeenten

Blaricum, Eemnes en Laren blijven zelfstandige organisaties. Elke gemeente heeft dus een eigen gemeenteraad, college van burgemeester en wethouders, kleine ambtelijke staf en gemeentehuis. Daarmee kan Blaricum nog steeds een beleid voeren dat is afgestemd op de behoeften van de eigen inwoners.

Gemeenschappelijke werkorganisatie

De BEL Combinatie biedt een kleine gemeente als Blaricum de voordelen van een grote gemeente: minder kwetsbaar, meer efficiëntie en meer capaciteit. Alle ambtelijke zaken worden door de BEL Combinatie geregeld.

Voor al uw zaken naar het kantoor van de BEL Combinatie

Uw gemeentelijke zaken – zoals vergunningen en belastingen – regelt u nog steeds met uw eigen gemeente en daarvoor gaat u naar het kantoor van de BEL Combinatie. Trouwen? Geboortaangifte van een zoon of dochter? Inzage van stukken? Ook daarvoor gaat u naar het BEL-kantoor.

Meer informatie