Reclameborden en spandoeken

Als u een publicatiebord of spandoek wilt plaatsen om reclame te maken, heeft u daar meestal een vergunning voor nodig.

Publicatieborden

In Blaricum is het toegestaan om 10 publicatieborden te plaatsen voor een periode van maximaal 2 weken (van maandag tot maandag). Publicatieborden zijn bijvoorbeeld driehoeks- of sandwichborden.

De borden mogen niet bevestigd worden aan verkeerslichten, verkeersborden/-palen, openbaar groen, verkeersregelinstallaties. Ook mogen publicatieborden niet geplaatst worden binnen 20 meter van een kruising.

Het formaat van het bord is minimaal A3 formaat (29,70 bij 42 cm) en mag niet groter zijn dan 120 x 85 cm. Er zijn geen vaste plekken aangewezen voor de borden. Voor het plaatsen van publicatieborden heeft u een vergunning nodig.

Spandoeken

In Blaricum is het toegestaan om 4 spandoeken op te hangen voor een periode van maximaal 2 weken (van maandag tot maandag).

U moet zelf zorgen voor het ophangen van de spandoeken. De spandoeken moeten zogenaamde ijzeren ogen hebben en van luchtdoorlatend materiaal zijn. Ook mag het spandoek niet groter zijn dan 4 bij 1 meter. Voor het ophangen van een spandoek heeft u een vergunning nodig.

Locaties
Voor de spandoeken zijn vaste locaties aangewezen:

  • Huizerweg
  • Naarderweg
  • Randweg
  • Torenlaan

Aanvragen

Neem contact op met Vergunningen van de BEL Combinatie om een vergunning aan te vragen. En of voor informatie over de bijbehorende kosten. Dit kan via telefoonnummer 14 035.