Duurzaam Blaricum

Met elkaar maken we van Blaricum een duurzamere gemeente. Het Duurzaam Bouwloket alsook diverse financieringsmogelijkheden kunnen u helpen. Benieuwd naar de plannen? Bekijk dan eens het programma van de gemeente en de regio Gooi en Vechtstreek.

Duurzaam Bouwloket voor praktische vragen

Blaricum is aangesloten bij het Duurzaam Bouwloket. U kunt hier digitaal of telefonisch terecht voor kosteloos, onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw woning. Denk aan het isoleren van uw woning, het plaatsen van zonnepanelen of het kopen van een warmtepomp. Het loket is goed bekend met de markt.

 

Duurzaamheidslening en andere financieringsmogelijkheden

Duurzaamheidslening

Goedkoop geld lenen om uw woning energiezuiniger te maken. De gemeente Blaricum kan u hierbij helpen met de duurzaamheidslening.

Subsidiecheck

Bent u benieuwd welke andere regelingen er lokaal, regionaal of landelijk zijn? Vul dan de Subsidiecheck in.

 

Gemeentelijk programma

Beleidsprogramma

In Blaricum loopt op dit moment het Programma Duurzaam Blaricum 2018-2022 (pdf 1 MB). Daarin staan hoge duurzaamheidsambities, conform het landelijke Klimaatakkoord. 

Uitvoeringsplan

De praktische uitwerking van het programma staat in het Uitvoeringsplan Energietransitie Blaricum (2 MB).

 

Regionaal programma

Algemeen

7 gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek werken samen aan de verduurzaming. Het betreffen Blaricum, Laren, Huizen, Gooise Meren, Hilversum, Weesp en Wijdemeren. Lees over de plannen in de flyer Energietransitie samen op pad.

Regionale Energie Strategie (RES)

In verband met het Klimaatakkoord moeten de regio’s in Nederland met plannen komen om bij te dragen aan de doelen om CO2 te reduceren. De regio Gooi en Vechtstreek is daarbij een deelregio van de regio Noord-Holland Zuid. Voor meer informatie over de RES zie: https://energieregionhz.nl/