Maatregelen vanwege coronavirus

  • Op dit moment is het alleen mogelijk om online een afspraak in te plannen voor geboorten en overlijden. Voor overige diensten, die niet kunnen worden uitgesteld, kunt u contact opnemen met 14 035. Wij maken dan samen met u een afspraak.
  • Voor zelfstandigen en ondernemers is op deze pagina meer informatie te vinden. Staat uw vraag er niet bij, mail dan naar zelfstandigenloket@hilversum.nl. Dan wordt u het snelste geholpen.
  • Lees verder over onze aangepaste dienstverlening

Lees actuele informatie en maatregelen over het coronavirus.

Duurzaamheidslening

Goedkoop geld lenen om uw woning echt energiezuinig te maken.

Goedkoop lenen

Een energiezuinig huis, dat lijkt u wel wat. Maar energiebesparende maatregelen kosten geld. De gemeente Blaricum kan u hierbij helpen. Als woningeigenaar kunt u goedkoop geld lenen om uw woning echt energiezuinig te maken. Dit kan met de Duurzaamheidslening. De gemeente Blaricum werkt voor de Duurzaamheidslening samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn).

Energiebesparende maatregelen in en aan bestaande woningen dragen bij aan een beoogde duurzame, energieneutrale gemeente. Bovendien zijn de effecten ervan ook aantrekkelijk voor u zelf. Bijvoorbeeld door een lagere energierekening, meer wooncomfort of een beter binnenklimaat.

Hoeveel lenen?

U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen. Tot een bedrag van € 7.500,- heeft de Duurzaamheidslening een looptijd van 10 jaar. Voor grotere bedragen een looptijd van 15 jaar. Er geldt een leeftijdsgrens van 75 jaar om in aanmerking te komen voor een duurzaamheidslening. De lening wordt op basis van annuïteiten afgelost.

Stappenplan aanvraag Duurzaamheidslening

Om in aanmerking te komen voor deze duurzaamheidslening geldt een aantal voorwaarden. Ook moet u een aantal stappen doorlopen. Is uw aanvraag na onze beoordeling akkoord (voldoet de lening aan de verordening) dan kunt u de aanvraag indienen bij het SVn. Het SVn is een fondsbeheerder. Dit betekent dat SVn de aanvraag financieel toetst en de lening – na goedkeuring – verstrekt.