Maatregelen vanwege coronavirus

• Op dit moment is het alleen mogelijk om online een afspraak in te plannen voor geboorten en overlijden. Voor overige diensten, die niet kunnen worden uitgesteld, kunt u contact opnemen met 14 035. Wij maken dan samen met u een afspraak.
  • Voor zelfstandigen en ondernemers is op deze pagina meer informatie te vinden. Staat uw vraag er niet bij, mail dan naar zelfstandigenloket@hilversum.nl. Dan wordt u het snelste geholpen.
  • Lees verder over onze aangepaste dienstverlening

Lees actuele informatie en maatregelen over het coronavirus.

Berichtenbox MijnOverheid

Post van de gemeente Blaricum kunt u nu ook digitaal ontvangen in uw persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid. Op deze pagina leest u hoe dit in zijn werk gaat.

Wat is de Berichtenbox?

De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin u post van de Belastingdienst, RDW, SVB en UWV digitaal kunt ontvangen. Denk dan aan berichten over uw toeslagen, uw kinderbijslag, betaalspecificaties van uw WW, of het verlopen van uw rijbewijs of APK. De Belastingdienst stuurt sommige berichten alleen nog maar digitaal via de Berichtenbox.

Steeds meer overheidsinstanties, waaronder nu dus ook de gemeente Blaricum, sluiten zich aan bij de Berichtenbox.

Voordelen Berichtenbox

Waar u ook bent, met de Berichtenbox heeft u post van de overheid altijd bij de hand. En als u wilt, ontvangt u automatisch een e-mail als er post voor u is. De Berichtenbox is overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. U logt gemakkelijk in met uw DigiD.

Uw account activeren

U activeert uw account met uw DigiD op MijnOverheid.nl Heeft u geen DigiD? Vraag dan eerst een DigiD aan via digid.nl/aanvragen

Hoe ontvang ik mijn post digitaal?

Om uw post digitaal te ontvangen, logt u in op MijnOverheid.nl en zet u het vinkje voor de gemeente Blaricum aan bij ‘Instellingen’. Let op: vinkt u ook de BEL Combinatie aan.

Deze instellingen kunt u altijd weer wijzigen.

Hoe weet ik of er een nieuw bericht is?

Het is belangrijk dat u een e-mailadres opgeeft in MijnOverheid. U ontvangt op dat e-mailadres een melding, zodra er een nieuw bericht voor u klaarstaat.

Meer informatie vindt u op MijnOverheid.nl en in de bijgaande brochures:

Post van de overheid digitaal ontvangen - Gebruik de Berichtenbox van MijnOverheid