Blaricum, Kunststad van het jaar 2018

Eind 2017 won Blaricum de titel ‘Kunststad van het jaar 2018’. Het dorp doet er eer aan en organiseert daarom nog meer kunstzinnige en culturele evenementen en activiteiten voor jong en oud. Het thema van al deze activiteiten is ‘Heden en verleden’. De activiteiten starten in september.

Scholenkunstproject (september)

KBS De Pionier Bijvanck, de Openbare Basisschool Blaricum (OBB) en KBS Bernardus doen mee met een bijzonder project in het kader van ‘Blaricum, kunststad van het jaar 2018’. Leerlingen van verschillende groepen gaan in september aan de slag met diverse kunststromingen. Zij doen dit onder leiding van kunstenaars Lydia Loenen-Verbeek, Jan Min, Jikke Meijhuis, Soraya Hamming, Angélique van den Brink, Mariëtte Bruinsma, Bia Maas en Maja Boot. In het najaar wordt alle kunst geëxposeerd. Het kunstproject wordt mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Blaricum, dat een deel van de materialen en versnaperingen voor de jonge kunstenaars verzorgt.

 

Fotowedstrijd (7 oktober)

De kunstcommissie Blaricum organiseert samen met de gemeente op zondag 7 oktober een heel leuke fotowedstrijd. Iedereen, van jong tot oud, mag gratis meedoen. Op de dag zelf heb je alleen een (digitale) fotocamera of een smartphone nodig. En een flinke dosis inspiratie en creativiteit, want je wordt op pad gestuurd met een opdracht. Door je vooraf aan te melden heb je gegarandeerd een deelnamebewijs. Zonder deelnamebewijs is het niet mogelijk om mee te doen. Aanmelden kan via het e-mailadres blaricumfotowedstrijd2018@gmail.com. Ook op de wedstrijddag zelf is aanmelden mogelijk.

Programma
10.00 – 11.00 uur (aan)melden bij Aspergeboerderij ‘Boereblij’ (Angerechtsweg 11) en deelnamebewijs ophalen.
11.00 uur welkomstwoord door Diana Kostman (kunstcommissie Blaricum), uitleg van de spelregels en opdracht.
11.10 uur start wedstrijd – op pad voor de mooiste foto!
14.00 uur alle foto’s moeten ingeleverd zijn.
15.30 uur prijsuitreiking door wethouder Liesbeth Boersen.

Prijzen
Hoewel meedoen natuurlijk veel belangrijker is dan winnen… zijn er mooie prijzen te verdienen! Namelijk VVV-bonnen ter waarde van respectievelijk € 100,- (eerste prijs), € 50,- (tweede prijs) en € 25,- (derde prijs). Ook de jonge fotografen (aparte categorieën: 6 - 12 jaar, 12 - 18 jaar) maken kans op VVV- bonnen ter waarde van € 25,-.

Jury
Voor deze wedstrijd een deskundige jury samengesteld. De jury voor de categorie ‘volwassenen’ bestaat uit: Liset van den Hoek, Baukje Hiemstra en Yvonne Verburg. In de kinderjury zitten: Iris Tanck en Koen Vos.

 

Expositie scholenkunstproject (12 oktober)

Alle kunst van het scholenproject wordt tentoongesteld. De opening van de exposities is op 12 oktober.