Maatregelen vanwege coronavirus

• Op dit moment is het alleen mogelijk om online een afspraak in te plannen voor geboorten en overlijden. Voor overige diensten, die niet kunnen worden uitgesteld, kunt u contact opnemen met 14 035. Wij maken dan samen met u een afspraak.
  • Voor zelfstandigen en ondernemers is op deze pagina meer informatie te vinden. Staat uw vraag er niet bij, mail dan naar zelfstandigenloket@hilversum.nl. Dan wordt u het snelste geholpen.
  • Lees verder over onze aangepaste dienstverlening

Lees actuele informatie en maatregelen over het coronavirus.

Fiets- en voetgangersverbinding: Oude Dorp - Bijvanck

De gemeente Blaricum onderzoekt de haalbaarheid van een oversteekvoorziening voor fietsers en voetgangers tussen het Oude Dorp en de Bijvanck. Bewoners en belangenorganisaties hebben bij de start meegedacht over de voorkeursvariant. Hieruit kwam de onderdoorgang voor het autoverkeer (een verdiepte randweg) als voorkeursvariant naar boven. Het college heeft vervolgens opdracht gegeven om alleen deze variant te onderzoeken op haalbaarheid.

Uitkomsten onderzoek

Inmiddels is het onderzoeksrapport rond een verdiepte randweg klaar. Op basis van de uitkomsten is het college tot de conclusie gekomen dat deze voorkeursvariant te duur is. Het college heeft daarom besloten een extra fase toe te voegen waarin de eerdere genoemden varianten, de fietsbrug en de fietstunnel, worden uitgewerkt. Op dinsdag 19 juni 2018 besprak de raad het onderzoeksrapport over voorkeursvariant voor een onderdoorgang voor het autoverkeer in een Rondetafelgesprek. Op 10 juli 2018 zal de gemeenteraad hierover een uitspraak doen.

Contact

Wilt u meer informatie over het project? Neem dan contact op met Marjolein van der Marel van de BEL Combinatie. Zij is telefonisch bereikbaar via 14 035.

Fietsoversteekplaats Oude Dorp-Bijvanck
Foto: De huidige fietsoversteekplaats waarvoor een veiligere oplossing wordt gezocht.