HOV in ’t Gooi

Het is goed wonen in ’t Gooi en dat willen we graag zo houden. Daarom investeren we nu in een betrouwbaar OV-netwerk voor alle inwoners en reizigers in ’t Gooi, met de realisatie van een snelle busverbinding tussen Hilversum en Huizen. Scholieren en studenten, forenzen en bezoekers van het Tergooi ziekenhuis reizen straks met een buslijn waar zij op kunnen vertrouwen. De bus rijdt vaak, op tijd en filevrij. Ook het stadsverkeer in ’t Gooi profiteert van een betrouwbare bus, want er komt meer ruimte voor automobilisten en fietsers.

Route

De snelle bus gaat meerijden met het reguliere verkeer via de Meent. De route van de bus wordt dan vanaf de Huizermaatweg via de Bovenmaatweg, Aristoteleslaan, Stroomzijde, Floris V Dreef en Stichtseweg richting A27. Deze route is definitief, het ontwerp nog niet.

Klankbordgroep

De gemeente Blaricum vindt het belangrijk dat inwoners en andere belanghebbenden kunnen meepraten over het uiteindelijke ontwerp. De gemeente nodigt inwoners en andere belanghebbenden daarom uit om deel te nemen aan de klankbordgroep. Een groepje van maximaal acht personen, die liefst allemaal een andere buurt of straat vertegenwoordigen. De klankbordgroep bespreekt de voors en tegens van de verschillende opties. Vervolgens wordt een voorlopig ontwerp gemaakt (VO). U kunt zich aanmelden voor de klankbordgroep tijdens de inloopbijeenkomst op 27 september 2018.

Planning

Eind november volgt een tweede inloopavond waar bewoners zich kunnen uitspreken over het voorlopig ontwerp. Begin 2019 volgt het definitieve ontwerp. Dit ontwerp wordt vervolgens voorgelegd aan de gemeenteraad. Bekijk de Planning deeltracé Huizen-Blaricum

Inloopbijeenkomst HOV tracé Huizen-Blaricum

Op donderdag 27 september vindt een inloopbijeenkomst plaats in KBS De Pionier, via ingang Burgemeester Tydemanplein in Blaricum. U kunt hier kijken naar de eerste schetsontwerpen , vragen stellen en opmerkingen meegeven aan de medewerkers van de projectorganisatie. Ook kunt u zich aanmelden voor de klankbordgroep.
U bent welkom tussen 17.00 uur en 21.00 uur.

Nieuwsbrief HOV in 't Gooi

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van HOV in 't Gooi? De provincie Noord-Holland stuurt regelmatig een nieuwsbrief via e-mail. Via de website van provincie Noord-Holland kunt u zich hiervoor aanmelden en ook de laatste nieuwsbrief inzien.

Trac?kaart

Partners

HOV in 't Gooi is een gezamenlijk regionaal project van de gemeenten Hilversum, Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren en de provincie Noord-Holland. ProRail, Het Goois Natuurreservaat en Rijkswaterstaat zijn als deelgenoten nauw betrokken bij het project.

Logo's deelnemende organisaties