Vrijwilliger worden

Helpen in de moestuin van een verpleeghuis of als overblijfmoeder, bestuurslid zijn bij een tennisvereniging of minder mobiele dorpsgenoten met de auto halen en brengen. Vrijwilligers zijn overal, ook in onze gemeente. Heeft u tijd om u in te zetten voor een ander, om uw talenten te ontdekken of uw kennis te delen? Meld u aan als vrijwilliger bij de Vrijwilligerscentrale Blaricum, Eemnes, Laren:

Dat kan via www.vcbel.nl

Meer dan 400 vacatures

Vrijwilligerscentrale Blaricum, Eemnes, Laren bemiddelt tussen vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de BEL-gemeenten en omgeving. Het aanbod is groot en gevarieerd: werken met hoofd of handen, binnen of buiten, alleen of samen, voor vast of af en toe. Er zijn wel meer dan 400 vacatures.

Heeft u een uitkering? Breng dan altijd de uitkeringsinstantie op de hoogte van uw vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld via het toestemmingsformulier van het UWV

Trainingen voor vrijwilligers

De Vrijwilligerscentrale biedt vrijwilligers kosteloos of tegen een kleine prijs trainingen en workshops aan. Zoals basistrainingen aan nieuwe vrijwilligers en vervolgtrainingen en verdiepingsbijeenkomsten voor wie al als vrijwilliger werkt.

BEL-vrijwilligers automatisch verzekerd

Om de risico’s van vrijwilligers zo goed mogelijk af te dekken en de administratieve last voor organisaties te verlichten, zijn alle vrijwilligers in de genoemde gemeenten automatisch verzekerd. Bekijk de Productvoorwaarden VNG Vrijwilligersverzekering van Centraal Beheer.
Dit geldt voor iedere vrijwilliger die actief is voor een organisatie uit de genoemde gemeenten en onbetaalde werkzaamheden met een maatschappelijk belang verricht.

Als u schade heeft opgelopen tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger dan kunt u een schadeformulier opvragen. Stuur uw verzoek naar verzekeringen@belcombinatie.nl